Aer conditionat ieftin - ultimul an !

Reglementarile europene vor interzice din 2014 aparatele de aer conditionat cu consum mare de energie



Anul acesta s-a adoptat regulamentul de aplicare a Directivei ErP 2009/125 EC (textul integral al Directivei - engleza; textul integral al Regulamentului - engleza) Conform acestor reglementari, de la 1 ianuarie 2014 se interzic la vanzare orice echipamente si instalatii de aer conditionat cu consumuri mari de energie electrica. Adica ramanem fara aer conditionat ieftin.



Prin aplicarea acestor reglementari vor ramane la vanzare doar aparatele de aer conditionat inverter, clasa A energetica sau superioara. Toate aparatele de aer conditionat sau climatizare cu clasa B, C, D sau E de energie nu se vor mai putea vinde.

Ce puteti face? Pe de o parte, aer conditionat inverter inseamna consum mult mai mic de enrgie electrica, si o perioada de viata mai mare, chiar si garantie de 5 ani sau peste. Pe de alta parte, un aer conditionat inverter costa mult, chiar si dublu fata de unul ieftin, clasic.

Deja multa lume a aflat asta, si s-a grabit la magazine. Altex, spre exemplu, a vandut doar in primele patru luni ale anului cu 50% mai multe aparate de aer conditionat fata de perioada similara a anului trecut, dar afirma ca goana abia va incepe.

La Flanco se asteapta o crestere valorica de cel putin 20%, si asta in ciuda crizei .

La Domo, nici 6% din ce se vinde nu este inverter, toata lumea se grabeste sa prinda ultimul an in care se mai put cumpara aparatele clasice, mult mai ieftine.

Si inca o data intrebam: ce puteti face? Problema este ca incep deja sa fie probleme cu stocurile de aparate de aer conditionat, iar problema si mai mare intervine la programarea instalarilor. Cu atat de multe cereri, cu atat mai lunga coada de asteptare, si perioada.

In locul dumneavoastra, eu m-as grabi. Puteti incepe prin a citi mai multe pe http://climatizare-ro.blogspot.ro/2013/07/aer-conditionat-in-rate-de-la-emag.html  si despre optiunile de a cumpara in rate un aparat de aer conditionat.