MOBILAREA UNUI APARTAMENT

Cand vine vorba despre decorarea casei noastre, cu totii stim ca elementul central il constituie mobilierul. Modul in care este decorata locuinta noastra ne reflecta pe noi, astfel ca, mobila trebuie sa fie functionala si cu un design atragator.

Daca mobila este prea inghesuita, chiar daca vei avea destule spatii de depozitare, atmosfera creata va fi apasatoare, iar mobila va fi un impediment in realizarea curateniei perioadice.


Un alt aspect in privinta alegerii mobilei de apartament ar trebui sa-l reprezinte incadrarea perfecta a obiectului de mobilier in respectiva camera. De exemplu, tv-ul sa nu fie orientat spre lumina puternica, deci comoda TV trebuie gandita a fi aranjata in acest sens.

Avem nevoie de spatii de depozitare, in special in bucatarie si in camara. Nu neglijati nici spatiile din dormitor. Mobila de dormitor nu creaza mari impedimente daca prezinta o anumita aglomeratie. In sufragerie, insa, aglomerarea mobilei reprezinta o idee proasta. Sufrageria trebuie sa fie aerisita, usor de curatat, placuta petrecerii unui timp indelungat. Culorile mobile asortate pe cat posibil varului, parchetului, trebuie sa relaxeze privrea. Evitati utilizarea unei mobile greoaie in sufragerie. Mobila din sufragerie trebuie sa va inspire liniste, relaxare si mai ales sa va faca sa va simtiti acasa.

Mobila de bucatarie trebuie bine structurata si gandita, in special in functie de capacitatilr noastre intr-ale gatitului, dar si in functie de cat de ordonati suntem. Unii dintre noi petrec mult timp in bucatarie, la cafeaua de dimineata, dupa amiaza la o sueta. Acest fapt impune ca mobila de bucatarie sa iti permita o minima relaxare. Nu poti sa ai momente de liniste si relaxare pe niste taburete din lemn, cu sezut de 20x20 cm.

In principiu, mobila trebuie sa-si aiba locul si mai ales utilitatea intr-un apartament de bloc. Apartamentele de bloc "nu-si pot permite" mobila de umplutura.

Despre mobila din living

Sufletul locuintei il reprezinta livingul, refugiul nostru din fata problemelor cotidie-ne, locul deconectarii, locul unde uitam de lumea exterioara. Mobilarea unui living este decisa, in ultima instanta, de stilul nostru de viata, iar mobila trebuie sa reflecte armonie si spirit practic, acolo unde obiectele se pot evidentia frumos, acolo unde vechiul si modernul se poate imbina cat mai placut ochiului si nu in ultimul rand utilizarea unor accesorii moderne, culori cat mai diverse ale materialelor la dulapuri si la mobila modulara.

Materialul utilizat in compunera mobilierului la comanda poate fi din:

- Fronturi vopsite lucios - MDF LUCIOS
- Fronturi din PAL cu cant aluminiu sau ABS
- Thermopal si blaturi de bucatarie termorezistente
- Plexiglas sau rattan


Despre mobila din bucatarie

In ultimii ani mobila de bucatarie a castigat rolul central in "spatiului nostru vital", iar peste cerintele de functionalitate s-a mai adaugat si aspectul estetic, astfel incat bucataria trebuie sa fie practica iar aplicarea principiului spatiilor deschise a dus la crearea bucatariei in spatiul comun cu livingului. Modulele superioare ale bucatariilor au in general polite confectionate din sticla securizata, solutie ce poate fi practica si in cazul unor dulapuri cu usi mari. Capacitatea lor de incarcare variaza in functie de tipul sticlei utilizate, a grosimii si a dimensiunilor acesteia. Continuandu-ne drumul prin universul de sticla ajungem la spatiul destinat servirii mesei care este intotdeauna "centrul" locuintei, intorcandu-ne de la serviciu, poposim intai aici, chiar si musafirii se aseaza aici la o mica sueta.


Despre mobila din baie

Baia, ca parte a spatiului intim, astazi nu mai este considerata ca o anexa utilitara simpla, mai degraba este "zona de relaxare" conceputa si mobilata dupa principii practice si estice, fiind amenajata in concordanta cu cerintele si preferintele specifice grupelor diferite de varsta cu lavoar, cada, cabina de dus etc. In cazul bailor de dimensiuni reduse utilizarea unui cazi cu paravan, confectionat din sticla ofera acelasi confort ca si utilizarea unei cabine de dus. Folosirea paravanelor despartitoare la cazi sau cabine de dus ofera solutia simpla si practica de separare a spatiului baii. Utilizarea obiectelor sanitare fixate pe pereti, a lavoarelor si mobilei moderne asigura intretinerea usoara a baii. Cabinele si usile cabinelor de dus se confectioneaza intotdeauna din sticla securizata.


Despre micul mobilier

Micul mobilier, care indeplineste functii utile si importante – de ex. masuta de cafea, comoda sau noptiera au devenit "parte din modul in care decoram apartamentul". Renuntarea la mobila voluminoasa a eliberat spatiul locuintei, spatiu care in trecut era umplut peste masura cu mobila, acum este inlocuit cu succes de acest mic mobilier la comanda, acesta devenind bijuteria locuintei noastre.
Usile de interior confectionate din sticla securizata pe langa asigurarea luminii naturale fac legatura vizuala dintre spatiile separate. Numeroasele solutii decorative (suflare cu nisip, serigrafiere) precum si utilizarea unei game variate de accesorii asigura solutii individuale la separarea spatiilor interioare.


Mobila la comanda si-a recastigat locul fruntas printre preferintele romanilor. Mobila luata de-a gata a devenit un lux.